Seth Adkins

Seth Elijah Adkins urodził się 30 października 1989 w Albuquerque w stanie Nowy Meksyk w USA. Ma dwóch starszych braci Zachary'ego i Josha. Pierwszą znaczącą rolę (małego Słowaka) zagrał  wieku 7 lat w "Titanicu" Jamesa Camerona. W następnych latach wystąpił w dziesiątkach amerykańskich filmów i seriali. Zdjęcie pochodzi z jego oficjalnej strony http://www.sethadkins.net/.

Wybrana filmografia:

1997 - Po pierwsze nie szkodzić (...First Do No Harm) jako Robbie Reimuller

1998 - Mafia! (Jane Austen's Mafia!) jako mały Anthony

1998 - Śmiercionośna dyskietka (Stir) jako Matthew Bekins

1999 - The Promise jako Del Stoller

1999 - Piraci z równiny (Pirates of the Plain) jako Bobby

2000 - Geppetto, ojciec Pinokia (Geppetto) jako Pinokio

2000 - Powrót syna (When Andrew Came Home) jako Andrew

Dubbing:

1999 - Geniusze w pieluchach (Baby Geniuses) jako Sly / Whit