Huckleberry Fox

Huckleberry Fox to pseudonim nadany mu jeszcze jako dziecku. W rzeczywistości nazywa się George Miller Fox. Urodził się 6 listopada 1974 r. Zadebiutował w filmie "Czułe słówka" w wieku 9 lat. Odznaczał się czarującą, niewinną, dziecięcą twarzą z pięknych dużych oczach. W ciągu zaledwie kilku lat kariery miał okazję zagrać wiele ról, w tym pierwszoplanowych. O jego dzieciństwie niestety nie wiadomo nic.

Wybrana filmografia:

1983 Czułe słówka (Terms of Endearment)

1984 Amerykańska marzycielka (American Dreamer)

1984 Nierozumiany (Misunderstood)


1985 Otchłań czasu (The Blue Yonder)

1985 Konrad

1987 The Incredible Ida Early