Alex D. Linz

     Alexander David Linz urodził się w Santa Barbara w Kalifornii 3 stycznia 1989 r. Jest synem prawniczki Deborah Baltaxe i profesora psychologii Daniela Linza. Po rozwodzie rodziców zamieszkał z matką żydówką, był też wychowywany w religii mojżeszowej. Jest jednym z najbardziej znanych amerykańskich aktorów dziecięcych.

Wybrana filmografia:

1996 - Szczęśliwy dzień (One Fine Day) jako Sammy Parker

1997 - Alex - sam w domu (Home Alone 3) jako Alex Pruitt

1998 - Carson's Vertical Suburbia jako Carson

1999 - Braciszek świnka (My Brother the Pig) jako Freud

2000 - Bruno (Bruno) jako Bruno Battaglia

2001 - Projekt "Jennie" (The Jennie Project) jako Andrew Archibald

2001 - Lot w kosmos (Race To Space) jako Billy Von Huber

2001 - Wielka misja Maxa Keeble'a (Max Keeble's Big Move) jako Max Keeble